wrzesień 12

Nadziewana papryka

 Pieczona papryka nadziewana to szybki w przygotowaniu przysmak, na który skuszą się najwięksi łakomczuchy…

Składniki:

  • 3 papryki średniej wielkości
  • 1 filet z kurczaka
  • 100g pieczarek
  • 2 małe cebule
  • 3/4 szklanki ryżu
  • przyprawy do smaku (pieprz, papryka ostra, sól, majeranek) 

Wykonanie:

Paprykę, pieczarki i filet dokładnie myjemy. Filet z kurczaka, cebulę i pieczarki drobno siekamy i podsmażamy na patelni. Ryż gotujemy i dodajemy go do farszu. Paprykę musimy wydrążyć po czym nadziewamy farszem. Pieczemy w 180 stopniach 20 minut.

Smacznego !


Copyright 2021. All rights reserved.

Opublikowano 2022-09-12 przez Sylwia in category "Warzywa pieczone

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *